Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ)

Συμπαράταξη στο Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία.

Κιλκίς 6-2-2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. της  ΕΝΙΚ αφού έλαβε γνώση των παραμέτρων της επιχειρούμενης μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στις περιοχές Κρουσσίων και Πάϊκου, αποφάσισε να συμπαραταχθεί στο Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε αυτόν τον αγώνα.
Το υπουργείο, με την σύμπραξη της άρχουσας τάξης της περιοχής, ωραιοποιεί και παραπληροφορεί τον λαό του Κιλκίς για την εξέλιξη των διαδικασιών ενώ εμμέσως παραδέχεται ότι  τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτα, η δε μόλυνση της περιοχής και του νερού θα είναι βέβαιη.

Εκφράζουμε ως εκ τούτου την απορία μας, γιατί το θέμα δεν έλαβε μέχρι σήμερα, ευρεία δημοσιοποίηση για πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλης της κοινωνίας των πολιτών στην περιοχή και γιατί δεν ζητήθηκε με δημοκρατικό τρόπο, (όπως πχ με τοπικό δημοψήφισμα) από τους  ίδιους τους κάτοικους της περιοχής, να αποφασίσουν για τη ζωή τους και το μέλλον του τόπου τους.
Επιβεβαιώνεται εμπράκτως, για ακόμη μια φορά, η απαξίωση του λαού και της βούλησής του από την κεντρική εξουσία. Σημειώνουμε επίσης το γεγονός, ότι δημοσιοποιήθηκε το θέμα, μόνον όταν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις του Κιλκίς δραστηριοποιήθηκαν. 
Κάθε απόφαση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο και να υλοποιήσει αποφάσεις χωρίς την έγκριση του λαού της περιοχής, αδιαφορώντας για την ζωή των κατοίκων, μας υπενθυμίζει τα δόλια σχέδιά τους, στα οποία θα αντισταθούμε, όντας αλληλέγγυοι με όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες και αρωγοί με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό τους.

Το Δ.Σ. της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) επικύρωσε την απόφαση του ψηφίσματος κατά πλειοψηφία
Οι συνυπογράφοντες:

1) Ζωτάκη Διαλεκτή
2) Μάκος Χρήστος
3) Θεοδωράκης Δημήτρης
4) Μπουτμπάρα Έφη
5) Βαϊόπουλος Χρήστος
6) Χρονόπουλος Παναγιώτης
7) Ανδρεόπουλος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.