Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ελλείψεις προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Κοινό είναι το αίτημα να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να στελεχωθούν σε βαθμό που να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, δηλαδή στην παροχή επαρκών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους αλλά και στους πολλούς ξένους επισκέπτες. Αυτό τόνισε η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη.
Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τις ανησυχίες τους ότι πιθανότατα, λόγω εφαρμογής των επιταγών του Μνημονίου, τα μικρά νοσοκομεία (Ρεθύμνου και Λασιθίου) θα χάσουν την αυτονομία τους και θα «διασυνδεθούν» διοικητικά και λειτουργικά με τα μεγαλύτερα (Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα).
Η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση, συνιστούν τους βασικούς παράγοντες που συνθέτουν το πρόβλημα στα νοσοκομεία και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που προοδευτικά οδηγούν στην de facto υποβάθμιση, τόνισαν οι εργαζόμενοι.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συζητήσει για το θέμα και το σχεδιασμό που αναπτύσσεται, υπογραμμίζοντας ότι ενδιαφέρει το καλό επίπεδο υπηρεσιών Υγείας σε ολόκληρο το νομό και η καλή συνεργασία μεταξύ όλων των νοσοκομείων. «Θεωρούμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Β' φάση, η οποία καρκινοβατεί επί χρόνια, ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη υπηρεσιών. Το ΓΝΝΑΝ παίζει σημαίνοντα ρόλο τόσο για τις ανάγκες των κατοίκων όσο και στον τουρισμό, γι' αυτό μας ενδιαφέρει η πολύ καλή παροχή υπηρεσιών».
Με κοινή ανακοίνωση οι τέσσερις Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεαπόλεως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διασφάλισης της αυτοτέλειας και των οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
πηγή Ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ 16-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.