Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα στην Υγεία

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. Η έναρξη γίνεται με τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τετάρτη των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ' αόριστον.
Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).
Οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο κλείσιμο των υγειονομικών υπηρεσιών του οργανισμού και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις που σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρεία
Τη Δευτέρα θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 9 το πρωί και οι εργαζόμενοι από τοΨυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών και το Δρομοκαϊτειο αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσης των Νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στα δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία προςχώρησαν σε αποκλεισμό της Λεωφόρου Καβάλας, την Παρασκευή. Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου του ΨΝΑ αποφάσισε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απόφαση που επικυρώθηκε από Γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΨΝΑ, που έγινε στην πύλη του Νοσοκομείου, ενώ ανάλογα κινούνται και οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου.
Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 30 Νοέμβρη εξω από το Υπ. Υγείας
Τη συμμετοχή όλων των Εργαζομένων στην Υγεία στην κινητοποίηση που οργανώνουν επαρχιακά Νοσοκομεία την Παρασκευή 30 Νοέμβρη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ υιοθετώντας και σχετική πρόταση του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Ριζοσπαστικής Αριστεράς:
Το Γενικό Συμβούλιο ανάμεσα στα άλλα αποφάσισε:
1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση  που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία της Περιφέρειας για 29-11-2013, με 4ώρη στάση εργασίας (11π.μ.- 3μ.μ.) στην Αττική,  και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την ΟΕΝΓΕ.
2.  Κάλυψη με 24ώρη απεργία την ίδια μέρα, για τα Σωματεία πού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. τους.
3. Μαζική παρουσία συνέδρων της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο στις 12 μ.
4. Κοινή συνεδρίαση και κοινή συνέντευξη τύπου, ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδίας ΕΟΠΥΥ για να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
5.  Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου του 25ευρου. Η Ομοσπονδία να δώσει κατεύθυνση στα Σωματεία, ώστε να οργανώσουν καταλήψεις ταμείων των Νοσοκομείων για να αποτρέψουν την πληρωμή του νέου χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση.
Αναδημοσίευση από Ygeionomikoi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.