Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ < ΣΩΤΗΡΙΑ> ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ.

Συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για εκβιασμό και οπλοκατοχή.


Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Αττικής «Σωτηρία» συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Προηγήθηκε καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας παραχώρησης για 20 έτη σε Ιδρυμα Ερευνών ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, ο συλληφθείς λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ήλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του, επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 -πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9 m, με γεμιστήρα,
-δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
-σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
-κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και
-μαγνητόφωνο καταγραφής ήχο


Ο 45χρονος θα προσαχθεί την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Γεωργιάδης: «Θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς»

Οπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

​ Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.