Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

''Σούταραν'' στην Αθήνα 15 διαθέσιμους εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης



"Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν μόλις 1 χλμ μακρυά", έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ένα μήνα μετά: 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μπήκαν σε διαθεσιμότητα καλούνται να εργαστούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. 500 χλμ μακρυά, σα να λέμε ένα τσιγάρο δρόμος..

Τα πρώτα ''φάλτσα'' στις επανατοποθετήσεις των εργαζομένων που μπήκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία που έβαλαν λουκέτο φαίνεται ότι προέκυψαν στη Θεσσαλονίκη.
Από τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 από αυτούς τοποθετήθηκαν σε Νοσοκομεία της Αθήνας με βάση τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ.


Φαίνεται ότι οι διαβεβαιώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη που έδινε αντίστοιχα στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής ότι θα μεταφερθούν ένα χιλιόμετρο μακριά, έγιναν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής προβολής, πήγαν περίπατο στην περίπτωση των εργαζόμενων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι αν στην περίπτωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι επανατοποθετήσεις μπορούσαν να γίνουν στις αντίστοιχες πόλεις, που στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης δεν τηρήθηκε, όμως στην περίπτωση των περιφερειακών νοσοκομείων αυτό θα ήταν σχεδόν αδύνατο.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά σε απόλυση τους εργαζόμενους που θα τοποθετηθούν σε άλλη πόλη, αφού θα αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω οικονομικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους των Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν παράσταση στον Διοικητή της ΥΠΕ κ. Βεντούρη προκειμένου να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.