Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται νέο μεγάλο κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Πότε θα τεθούν εκτός οι εργαζόμενοι

Από τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν το νέο κύμα της κινητικότητας καθώς σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη στις 30 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας.  
Εκτός συστήματος Υγείας θα βρεθούν ένα διάστημα και εργαζόμενοι στα περιφερειακά νοσοκομεία καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στο τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νοσοκομείων και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κινητικότητα.  
Μάλιστα σχετική συζήτηση θα γίνει και στο Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Ο Υπουργός Υγείας πρόκειται να ζητήσει την περαιτέρω χρήση του εργαλείου της κινητικότητας για να λάβει το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας, το πρώτο μέρος της κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση στο υπόλοιπο σύστημα υγείας, από τις αλλαγές.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε δέκα ημέρες ολοκληρώνεται ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και έως τις 30 Νοεμβρίου η αξιολόγηση της κατάστασης στα νοσοκομεία της επαρχίας. «Θα χρησιμοποιήσουμε την κινητικότητα ως εργαλείο για να ολοκληρώσει γρήγορα μετατάξεις στην περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως μέσα σε 20 μέρες έγινε κάτι που θα χρειαζόταν 2 χρόνια.
Έτσι, σε δεύτερη φάση, πρόγραμμα κινητικότητας αναμένεται να εφαρμοστεί για νοσοκομεία της επαρχίας, αφού ολοκληρωθούν τα σχέδια από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ καθεστώς κινητικότητας θα εφαρμοστεί και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με μια ενιαία ταχύτητα για τους εργαζόμενους τόσο στο ΕΣΥ όσο και στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, μετά τις 29 Νοεμβρίου το Υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να αξιοποιήσει υπαλλήλους που βγήκαν στη διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας.
Ταυτόχρονα ο Άδωνις Γεωργιάδης υπόσχεται προσλήψεις έως το τέλος του έτους 500 μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, ενώ στις αρχές του 2014 αναμένονται προσλήψεις άλλων 700. Ήδη η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτοι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους και ανοίγουν κρεβάτια σε ΜΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.