Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                           ΚΙΛΚΙΣ10/03/2013         
  ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι διαπίστωση πια πως όλοι οι φορείς και πολίτες του Νομού μας έχουν εκφράσει την άποψή τους πάνω στο θέμα των μεταλλείων και οι περισσότεροι, όπως φαίνεται, είναι αρνητικοί στην έναρξη οποιασδήποτε μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.  
Οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί σε τοπικό επίπεδο  που αφορά τη δημιουργία μεταλλείων  είναι γνωστές, αρνητικές και αδιαπραγμάτευτες. Και μόνο το γεγονός ότι δεν ζητείται άδεια από τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση και εκπορεύονται όλες οι ενέργειες από το κεντρικό κράτος  χωρίς ουσιαστικά να μπορεί κανείς να αρνηθεί ή να αντιδράσει έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Η μεταλλευτική δραστηριότητα δρα καταστροφικά σε οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης άλλων τομέων της οικονομίας (αγροτικό, κτηνοτροφικό, τουριστικό) και με την εφαρμογή του υπάρχοντος μεταλλευτικού κώδικα τα  οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και την ελληνική πολιτεία είναι ανύπαρκτα. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι όπου αναπτύχθηκαν παρόμοιες μεταλλευτικές δραστηριότητες καταστράφηκε το περιβάλλον,( τεράστιοι λάκκοι εξόρυξης, δέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού, μόλυνση του αέρα με τοξικά κατάλοιπα, όξινη απορροή κ.λ.π.), διαλύθηκαν επίσης οι κοινωνικές και οικονομικές δομές της περιοχής και υπήρξαν δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων που ζούσαν ή εργαζόταν στις περιοχές αυτές.

Σαν σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς βρισκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς  και κυρίως στο Μέτωπο αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία που αγωνίζονται για να προστατέψουν και να διαφυλάξουν την πατρίδα μας από αυτούς που την βλέπουν απλά  ως ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού με την έννοια της «ανάπτυξης»  ώστε να παραδοθεί  και στις επόμενες γενιές παραγωγικά ανασυγκροτημένη και ζωντανή.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.