Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Κλειστό σήμερα το νοσοκομείο «Σωτηρία»


Κλειστό θα μείνει σήμερα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», καθώς γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωσή του τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και κλινών, ενώ διεκδικούν τα δεδουλευμένα εφημεριών.
Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των γιατρών του, από τον περασμένο Δεκέμβριο εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι, αφού -όπως καταγγέλλουν- δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες, την ώρα που μεγάλος αριθμός εργαζομένων είδαν το μισθό τους να μειώνεται δραματικά, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις. 
Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου αντιδρά επίσης στη συγχώνευσή του με το παρακείμενο «Γ. Γεννηματάς», υποστηρίζοντας ότι εάν συνενωθούν οι οργανισμοί των δύο νοσοκομείων θα μειωθούν σημαντικά οι κλίνες για τους ασθενείς. Η συγχώνευση, ωστόσο, προβλέπεται από το μνημόνιο για την υγεία και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναλυτικά, τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα έχουν ως εξής:
- Αμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων εδώ και μια διετία σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για την στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου
- Καμία μείωση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου
- Αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με μείωση των εφημεριών του
- Πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα βρίσκονται στην είσοδό του για να ενημερώσουν τον κόσμο, να τον κάνουν κοινωνό των προβλημάτων τους και να απαιτήσουν τη λύση τους εδώ και τώρα.
Σημειώνεται ότι οι πνευμονολογικές κλινικές του «Σωτηρία», που καλύπτουν σχεδόν τις μισές κλίνες του νοσοκομείου,  εφημερεύουν καθημερινά, όλο τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.