Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Κατάληψη από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στην κατάληψη του νοσοκομείου Ρεθύμνου προχωρούν από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ιδρύματος που αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου υγείας για συνεργασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων υγείας των Χανίων και του Ρεθύμνου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης μέσω της οποία επίσης έγινε και κάλεσμα σε όλους τους Ρεθυμνιώτες να στηρίξουν αλλά και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται πάντως πως με ανακοίνωση του το υπουργείο υγείας επισημαίνει πως η απόφαση αφορά επιστημονική συνεργασία των δυο νοσοκομείων και σε καμία περίπτωση συγχώνευσή τους.
Σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφέρουν τα εξής:

«Σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο Ρεθύμνου συγχωνεύεται με το νοσοκομείο Χανίων και θα έχει «κοινές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα».
Γνωρίζοντας ότι η λέξη συγχώνευση θα είναι κόκκινο πανί για το λαό του Ρεθύμνου, αφού ουσιαστικά τον στέλνει να κάνει τη θεραπεία του στα Χανιά, χρησιμοποιείται παραπλανητικά ο όρος συνεργασία.
Το νοσοκομείο Χανίων έχει ήδη χαρακτηρισθεί περιφερειακό για την δυτική Κρήτη και αυτό σημαίνει αυτόματα την υποβάθμιση λειτουργιών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Αναλυτικότερα το έγγραφο ορίζει:
• Λειτουργία τμημάτων και μονάδων μόνο σε ένα από τα δύο νοσοκομεία. Άρα κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
• Μεταφορά των ασθενών για θεραπεία και διάγνωση στο γειτονικό νομό με την βοήθεια του ΕΚΑΒ, αφού δεν θα υπάρχει το αντίστοιχο τμήμα για ιατρική κάλυψη.• Κοινό πρόγραμμα εφημεριών για τα δυο νοσοκομεία σε τμήματα και εργαστήρια και μετακίνηση του προσωπικού και των ασθενών με επείγοντα προβλήματα στα Χανιά.
• Μεταφορά διοικητικών και άλλων υπηρεσιών για κάλυψη των ελλείψεων του προσωπικού στο κεντρικό νοσοκομείο.
Η παραπάνω περιγραφή δίνει επακριβώς τους όρους λειτουργίας των συγχωνευμένων νοσοκομείων και για μια φορά ακόμη εμπαίζει τον άρρωστο και τον κάτοικο αυτού του νομού, θεωρώντας τον μειωμένης αντίληψης.
Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εργαζομένων, θα αντισταθούν στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νομό και θα σταθούν δίπλα στον άρρωστο υλοποιώντας τις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης για την υγεία.
• Το νοσοκομείο καταλαμβάνεται τη Δευτέρα το πρωί από όλους τους εργαζόμενους. Ο διορισμένος εκφραστής της υποβάθμισης της λειτουργίας του και της συγχώνευσης με το νοσοκομείο Χανίων αποπέμπεται.
• Καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες την Δευτέρα το μεσημέρι στις 2:00 μ.μ., να συμμετάσχουν στην συνέλευση μέσα στο νοσοκομείο στο χώρο του νέου αμφιθεάτρου και όλοι μαζί να αποφασίσουμε περαιτέρω κινητοποιήσεις για την υπεράσπισή της και του νοσοκομείου μας και της δημόσιας υγείας. Έχει ήδη συζητηθεί η προοπτική πολιτικής απεργίας διαρκείας.
• Κηρύττουμε ανεπιθύμητους τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού και κάθε εκφραστή της πολιτικής που υπερασπίζεται την επιβίωση των τραπεζών, έναντι της επιβίωσης του ανθρώπου.
• Συμμετέχουμε στην κατάληψη του Δημαρχείου μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.