Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ Επιστολή στον Υπ Υγείας για το κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων


Κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους προβλέπει το «κούρεμα» των πάσης φύσεως Ελληνικών Ομολόγων σε ποσοστό άνω του 50%. Με απόφαση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του Υπουργείου Οικονομικών οι καταθέσεις των Νοσοκομείων, Προνοιακών Μονάδων, ΕΚΑΒ που δεν επαρκούν να καλύψουν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες τους, μετατράπηκαν σε ΟΜΟΛΟΓΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Εξ’ αιτίας της μεθόδευσης αυτής υπέστησαν «κούρεμα» στα πλαίσια της ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
 Όχι μόνο υποτιμήθηκαν αλλά η τρέχουσα αξία του ενεργητικού τους κοινού κεφαλαίου που αντιστοιχεί στη μερίδα τους στο κοινό κεφάλαιο ανέρχεται μετά την 12.3.2012 στο 30% του αρχικού κεφαλαίου. Δηλαδή συνολικά οι καταθέσεις τους υπέστησαν μείωση 70%.
                Στις «κουρεμένες» καταθέσεις περιλαμβάνονται ανταποδοτικοί λογαριασμοί ΕΦ’ ΑΠΑΞ συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων. Τα Νοσοκομεία κινδυνεύουν εξαιτίας της Αναδιάρθρωσης των καταθέσεων και της υποχρηματοδότησης να μείνουν από υλικά και προμήθειες. Επίσης είναι στον «αέρα» τα εφάπαξ των δικαιούχων αν και πλήρωσαν εισφορές σε όλο τον εργασιακό τους βίο.
Απαιτούνται άμεσα να καλυφθούν οι απώλειες. Διαφορετικά οι υπεύθυνοι τίθονται προ των ευθυνών τους.ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                                     ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.