Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συμπολίτες
Η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα της και στο Δημόσιο προκειμένου να το πλήξουν και να ΜΕΙΩΣΟΥΝ  τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  και τις υπηρεσίες. Απο αυτήν την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος χώρος της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ.                                                                                                                                                                                  Οι εργαζόμενοι στο ΓΕΝ. Νοσοκομείο Κιλκίς βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, με αναβάθμιση τωμ Παρεχόμενων Υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και την βελτίωση  των συνθηκών εργασίας.                                                                                                                                                                                                                   Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας, η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το  πάγωμα των προσλήψεων Νοσηλευτικού – Ιατρικού – Παραϊατρικού  και Λοιπού Προσωπικού είναι ενταγμένη στη λογική της σταδιακής υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σε όποιον την έχει ανάγκη, ανεξάρτητα απο την οικονομική του δυνατότητα και την ασφαλιστική του κατάσταση.
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ  κομμάτι – κομμάτι η λειτουργία της Υγείας – Πρόνοιας στους ιδιώτες.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ  στις ασφαλιστικές Εταιρείες και ΕΣΥ πολίτη με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  να νοσηλεύεσαι στο ΡΑΝΤΖΟ και στο διάδρομο
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΜΕΙ στο κράτος η υποχρέωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας σε όλους όσους την έχουν ανάγκη.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με προσωπικό γιατρό για όλους, με γιατρούς εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο, με γιατρούς Δημόσιας Υγεία, με σχολιάτρους, με πρόληψη και φροντίδα υγείας για όλα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, στους ανήμπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ Νοσοκομεία όπου με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας οποιουδήποτε προσέρχονται σε αυτά.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ και η εκβίαση των πολιτών απο κάποιες μειοψηφίες επίορκων γιατρών που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ασθένεια.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς με ασφάλεια και αξιοπρεπείες αμοιβές ανάλογα με το αγαθό που υπηρετούν.
Η απαξίωση, η υποβάθμιση και η εξαθλίωση δεν οφείλονται στους εργαζόμενους που και αυτοί μοχθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, ενώ βιώνουν οι ίδιοι τις υποβαθμισμένες κτιριακές – ξενοδοχειακές υποδομές.
Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού δυσχαιρένουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και δημιουργύν αδικαιολόητες εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους ενώ όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής για μείωση του κόστους  και περιστολή των δαπανών για την Δημόσια Υγεία – Πρόνοια.
Δυστυχώς οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης, της ΤΡΟΪΚΑ δεν απαντούν σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας αλλά κινούνται σε αντίθετη λογική και κατεύθυνση.
Με τα μέτρα που παίρνου δυσκολεύουν την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας.                                                                    Δημιουργούν δύο ταχύτητες ασθενών που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα έχουμε πιο λίγες και πιο ακριβές παροχές υγείας.

                             Γι΄αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε
                             και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας
                             για να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.
                                         ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
                                         ΤΑ ΥΨΙΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
   

                               Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
                                                         ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ,
                           ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
                                                        ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ,
                                                     Τώρα που είμαστε γεροί και όρθιοι,
                                                            να διεκδικήσουμε αυτά
                                                            που θα χρειαστούν όταν,
                                                           ανήμποροι και άρρωστοι,
                                                          θα βρεθύμε στην πόρτα του
                                                 Εθνικού Συστήματος Υγείας – πρόνοιας.


                                                   ΤΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                         ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.