Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 ( Ε`)

Μητροπολίτης Κιλκίς: «Αγώνας για την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας ενός εκάστου» 

 

Ιδιαίτερα θερμός και δυναμικός ήταν ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς μπροστά από το Δημαρχείο. Και δεν μας εκπλήσσει αφού ο Μητροπολίτης ανταποκρίνεται σε όλα τα προσκλητήρια που έχουν να κάνουν με τον τόπο τον οποίο ποιμαίνει και αγωνιά γι’ αυτόν και τους ανθρώπους του.
Ο επίσκοπος μας λοιπόν τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν το δίκιο τους, γιατί ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και δημοκρατίας και σ’ ένα κράτος επίσης όπου μπορούν βουλευτές να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και μπορούν να έχουν τις υπηρεσίες υγείας όπου επιλέξουν.
Στην Ελλάδα όμως, με όσους μισθούς και συντάξεις απέμειναν, το κράτος οφείλει να καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και να δικαιούνται ίσης μεταχείρισης υγειονομικής περίθαλψης. Το Νοσοκομείο Κιλκίς πρέπει να εξοπλιστεί και να στηριχθεί γιατί είχε και πρέπει να έχει πολύτιμη συμβολή στον τόπο μας ενώ όπως είπε στον αγώνα για το δίκαιο θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι, (και αυτοί που συμμετείχαν στην συγκέντρωση-πορεία αλλά και αυτοί που παρακολουθούσαν) γιατί οι ρυθμοί πλέον είναι δύσκολοι και απαιτητικοί και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Η Εκκλησία αγωνίζεται για την επικράτηση του δικαίου και για την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας ενός εκάστου είπε κλείνοντας, ευχόμενος καλό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σεβόμενοι τον εαυτό σας και τους άλλους.